Direktlänk till inlägg 10 september 2011

Happiness lies first of all in health.

Av Nathalie Andersson - 10 september 2011 13:04

Lite Tips för hälsosam mat i vardagen.


Chili är en doldis för ökad fettförbränning och bättre matsmältning. Visste du det? 
Chili, krom, guar gum och grönt te kan alla på sitt sätt hjälpa dig gå ner i vikt genom att öka fettförbränningen och höja termogenesen. 
Lär dig hur de fungerar och börja utnyttja naturens under för en bättre fettförbränning och ökad kaloriförbrukning - då kommer du att kunna bli av med din övervikt. 


 


Chili 

Chili är en liten röd frukt från en buske som kallas capsicum och innehåller ett aktivt ämne, capsaicin, som höjer och ökar fettförbränningen i kroppen. 
Capsaicin påverkar även din ämnesomsättning i positiv bemärkelse och ser till att den ökar upp till 20%. Ju starkare smak ju större effekt har chili på din matsmältning och på din fettförbränning. 
Chili ökar kroppens termogenes dvs dess värmeproduktion, och kan således se till att din kropp förbränner flera hundra kalorier extra per dag. Dessutom gör chili att ditt blodsocker håller sig på en jämn nivå och inte stiger i höjden efter en måltid. 
Detta är ju precis vad GI-metoden eftersträvar. 
Capsaicinet gör att maten passerar långsamt genom tarmarna och hör och häpna även din mättnadskänsla kan påverkas i rätt riktning. I sydligare länder har man sedan urminnes tider ätit starkt kryddad mat och anledningen är att starkt kryddad mat också påverkar din hälsa till det bättre. 
Bakterietillväxten hämmas, farliga bakterier slås ut och utöver allt det så är den lilla röda chilifrukten även antiinflammatorisk. 
Stark cili innehåller också en del c-vitamin, e-vitamin och antioxidanter (flavonoider och karotenoider). 
En riktig höjdare för immunförsvaret alltså. Så krydda din mat ordentligt i fortsättningen - då ser du till att öka fettförbränningen och kilona kommer att rasa. 
Men du – om du har magsår ska du inte krydda din mat – det kan vara skadligt. 



Krom 

Krom anses vara ett värdefullt kosttillskott i synnerhet med tanke på bantning. 
Krom hjälper nämligen kroppen att känna av insulin. Har du brist på krom kan blodsockret stiga ovanligt högt efter måltid. 
Således behöver kroppen frigöra mer insulin vilket istället resulterar i att din fettlagring ökar, dvs din fettförbränning minskar. 
Detta är en bidragande orsak till övervikt. 200 mikrogram krom brukar vara lagom som kosttillskott för de flesta och det kan man ta året runt för att öka sin fettförbränning och för att hindra en hög fettinlagring. 
Ett blodsocker som åker upp och ner alltför tätt är inget att eftersträva. Tvärtom. 
Som nämnt tidigare ska man, enligt GI-metoden, sträva efter ett så stabilt blodsocker som möjligt för att undvika svackor. 
Om ditt blodsocker stiger i höjden innebär det att det snart kommer att falla och då sätter sötsuget igång…och vem är stark nog att stå emot? 
Alltså bör du se till att ditt blodsocker hålls i tyglarna under dagen. Stabilt blodsocker får du om du äter främst långsamma kolhydrater, regelbundna och frekventa mål, fiberrik kost samt tränar regelbundet och ser till att få i dig alla vitaminer och mineraler kroppens kolhydratomsättning behöver. 
Särskilt krom är viktigt, och det har faktiskt rykte om sig att minska godsisuget. 

Guar gum

Guar gum är en typ av fiber som, när man tillsätter vatten, förvandlas till gelé. Guar gum ger mättnadskänsla, vilket hjälper dig att äta mindre. Personer med övervikt och de som lider av överätning blir ofta hjälpta av Guar gum före varje måltid. 
Guar gum finns i en mängd bantningsprodukter. 
Det är viktigt att poängtera att Guar gum inte åstadkommer mirakel men en viktminskningen med några kilo på ett par månader är möjligt i kombination med rätt kost. 

Grönt te, koffein och polyfenoler 

Vissa säger att grönt te inte har någon inverkan alls på din vikt. Kanske har de inte läst de senaste forskningsrapporterna om dess egenskaper på en ökad fettförbränning och en höjd termogenes (kroppens värmeproduktion). 
Te är en utomordentlig dryck som innehåller koffein och polyfenoler. Det sägs att polyfenoler har effekt både på hjärtat och kärlsjukdomar samt ger dig en minskad risk att drabbas av cancer. 
Men därutöver ökar polyfenolerna i grönt te även din termogenes och således förbränner du kalorier utan att lyfta ett finger! Så drick mer grönt te för att öka din fettförbränning. 
Grönt te är ett enkelt sätt att hålla sin vikt i styr. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nathalie Andersson - 31 maj 2013 10:17


All along it was a feverA cold sweat hot-headed believerI threw my hands in the air I said show me somethingHe said, if you dare come a little closerRound and around and around and around we goOhhh now tell me now tell me now tell me now you knowNot ...

Av Nathalie Andersson - 24 maj 2013 13:54

En Liten text till stressen och tiden!   Snart blir jag mamma, snart tar jag examen och just nu så biter vi ihop och hoppas att bensinen räcker hela vägen och vi försöker njuta lite under tiden!      För det var sent 96, ja upptäckte stressÅ ...

Av Nathalie Andersson - 10 april 2013 19:26

Jag måste gå med väldigt bestämda stegoch ryggen alldeles rakoch med huvudet mycket högtoch blicken fäst rakt framför mejnånstans mycket långt bortJag måste sätta den ena fotenframför den andra utan att tvekaoch aldrig, aldrig nånsin titta ner O...

Av Nathalie Andersson - 5 mars 2013 10:10


Så har den drabbat mig igenDen stora ensamhetenUtan någon synlig förankringl verklighetenAllt synes vara, som det bordeJag ser inget fel vi gjordeAllt är som det borde varaJag kan inte alls förklaraVarför den drabbat mig igen,den stora ensamheten ...

Av Nathalie Andersson - 19 februari 2013 23:03


Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano      ...

Skapa flashcards