Senaste inläggen

Av Nathalie Andersson - 7 september 2011 12:51

Kursen käns riktigt rolig & jag ser verkligen mitt mål. 

Vi rullar igång med massa samtal & gruppvägledning, det ska bli superkul , jag ska även ha praktik på det stället jag en dag hoppas på blir min arbetsplats. (: 


Tid... Tid är något jag alltid har för lite av.. Det går så fort.. allting går så förbannat fort. 

Jerry börjar snart sitt nya jobb som arbetsledare, jag går andra året på högskolan, vi har bott i huset över ett halvår. den 25e har det varit han & jag i 2 år.   


- The present is a point just passed. 


Elle var här igår, hon satt på tåget hem i förrgår när en människa tog sitt liv framför det. Mycket tankar som rör sig i huvudet då. Elle är den finaste människan jag vet. A beautiful mind som man säger (:


Förmiddagen har spenderats men plugg , mejl,plugg,planering & lite plugg. 

Nu ska jag åka till sötaste Jenny & fika sedan blir det gymmet i vanlig ordning.


I det stora hela är jag fruktansvärt nöjd med mitt liv. 

ANNONS
Av Nathalie Andersson - 1 september 2011 19:28

Tillbaka i skolan, ja igår hade jag lite ångest, som jag alltid har när något är "nytt", att jag aldrig lär mig? Fick även lite ångest när vi gick igenom vårt PM, så mycket att göra , så lite tid. Men dummare människor än mig har ju lyckats innan så nog ska väl jag.. kanske (:

 Men det känns likadant vid varje kursstart! Så mycket böcker, så mycket uppgifter..Men det är en rolig kurs & snart ska vi ut på praktik. Jag ska Göra denna praktiken på Akademi Båstad. Ska bli spännande. Helt klart.


Herregud vad jag längtar tills jag är klar med min utbildning!! 
Att studera är roligt, men inte på det vis jag trodde, det är säkert ett superroligt liv att leva studentliv när man är singel & inte har strings attached, men om man har ett ettablerat liv, menvänner, socialt liv, träning, jobb, hus, familj och intressen i en annan del av världen så är det nog inte samma sak, det intresserar mig inte på det viset, det är fantastiskt att träffa nya människor, jätteroligt , men det andra.. nä , det har jag här. (: 

 Slutkontentan är i allafall att det är roligt , men tufft, men målet är målet (:

 Igår fick jag ett brev med snigelposten av min vän Maria, ett citat på framsidan som hon(tror jag) stämplat själv, & på baksidan ett skrivet brev om vår vänskap. Så fina vänner jag har! Så lyckligt lottad jag är. Elle var även här på kaffe en sväng så vi fick ventilera om alla stjärnor och nötter vi mött (: 


Jag såg även filmen "hur många lingon finns det i världen", finaste filmen, det är liknade mitt arbete på aroma & gud vad man känner igen sig. Framför allt med personal runt om... ( absolut ingen på aroma, men jag har..hört att det kan vara så...på vissa ställen...)"Stick inte upp, kom inte med något nytt & för i helvete; Tro inte att du kan något som jag inte kan, om du kan det så kommer det ändå inte att fungera."  De tär inte lätt att vara ung i vården,brukarna är inget problem.. nej nej, som Alex i filmen säger,ibland undrar jag vem det är som är utvecklingstörda, vi eller dem? 


jag hade beställt en fotobok till jerry som hade kommit idag , men bilder på oss två under åren, små citat & fina ord, man måste sätta guldkant på vardagen. 


Ingen träning idag , men i morgon är det påét igen... men nu soffan & kudden , lååång dag i skolan i morgon. 


Bjuder på lite fina toner från en ny favourit för veckan. 


ANNONS
Av Nathalie Andersson - 30 augusti 2011 11:11

Education is a progressive discovery of our own ignorance. 
Nu har sommaren gått, den gick snabbt, för snabbt. Jag älskar somrarna. Jag får vara nära mina fina vänner, jag bor på världens vackraste plats. Grill , bad och mys. Men dock jobbar jag mycket på somrarna. Jag har jobbat varje sommar sen jag var 13. De senaste tre åren har jag jobbat på en gruppbostad för utvecklingsstörda kvinnor. Aromagården. Jag har trivts där. Som fisken i vattnet , men nu ska jag gå vidare. Nedskärningar har gjort att vi vikarier inte längre får plats. Det är förbannat synd. Men jag har annat på g, kommer berätta mer om det sen.


Hur som helst tycker jag att sommaren har varit kanon. Dock sa jag innan sommaren att jag inte skulle läsa en enda bok på hela sommaren (då vi läser mycket i vår utbildning) & jag skulle inte jobba mer än 80 %.....


     

HAHAHAHAHAHAHAH!!!


Trodde jag, jag har läst 11 böcker i sommar & jobbat mer än 100 % juni , juli & augusti & tränat nästan varje dag. Så var det med att ha en lugn sommar. (: ''

Men nu börjar skolan igen på Torsdag, Andra året på högskolan för mig, time flies.


Nu har jag två dagar ledigt innan skolastart, känns skönt.Bilder från vackra bjäre , mitt hem. 


           


  


Av Nathalie Andersson - 26 augusti 2011 07:29

Mycket har hänt på jobb-sidan, dock är saker ännu oklart. Men man ska följa sitt hjärta, visst?


Nu går sommaren mot sitt slut & den 1 September börjar jag återigen i skolan, 2a året. Så fort förra året gick, hoppas detta går lika fort, just nu känner jag mig ganska otaggad. Men det handlar völ om vana? Att komma in i tänket igen. 


Haft lite Syster tid denna veckan, det behöver man, syskon är den enda egentliga länken till dina rötter. (:

Dagarna har även spenderats med Elle. Dagens träning spenderas på gymmet. & igår var jag bjuden på middag i Marias & martins nya Lya, mycket mysig , det kommer bli kanon för dem. Helt klart. Nu Work.


 

Av Nathalie Andersson - 24 augusti 2011 10:12

Min man är fantastisk på många vis, men ibland måste jag ta på honom förr att känna om han är sann. När jag kom hem sent söndagkväll efter att ha jobbat hela helgen överraskar han mig med att ha byggt en keramikverkstad till mig. Han hade snickrat på den hela helgen. Ni vet det där ordspråket " älska mig mest när jag förtjänar det minst" - det är det som händer här hemma just nu. Det är bra ibland med djupa dalar & kriser för ibland ser man sig själv på ett annat vis & även andra i sin närhet. Från att ha varit tuff som en bandyboll och marscherat fram som en pittbull med skygglappar så plötsligt får man sig en örfil & någon ställer en spegel framför dig och man blir... rädd ? besviken ? förrvånad.. över en del sidor man har som man inte ens varit medveten om & har man varit medveten så har man inte förstått omfattningen av dess konsikvenser. Nu , nyvaken, nyfödd & skör är jag mer ödmjuk & lyhörd. Förlåtande för andra & för mig själv. People can be more forgiving than you can imagine. But you have to forgive yourself. Let go of what's bitter and move on. 


 

Jag är så lyckligt lottad med fina vänner & fin familj runt om mig. verkligen. <3

Av Nathalie Andersson - 19 augusti 2011 12:02

"I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together." 

Av Nathalie Andersson - 19 augusti 2011 08:45

Elle & Stoffe var på banken igår på möte för att se om o hur mycket de skulle kunna få låna om dem hittar ett hus. Detdem bor i nu hyr dem bara, o ägarna vill inte sälja. O den bittra sanningen är ju att man inte vill bo i någon annans hus resten av livet.1,500,000kr som max var det huspris de kunde titta efter. O nä, det e inte lite pengar, men att bo på bjäre är fan inte billigt heller Visst man kan hitta något fint för dem slantarna, absolut, men det är ju kontantinsatsen som liksom sätter käppar i hjulet. Men jag vet att det kommer lösa sig för dem på ett eller annat vis, för bra saker händer  bra människor, men jag tillägnar dem en passande Cornelislåt. (:


Tillbaka till Jerrys hemlighet. ( trummvirvel)


Han har fått ett nytt jobb som arbetsledare! Grattis!
Jag har haft en liten kris här några dagar. 

Ni vet när man slås till marken av en obehaglig sanning om sig själv. Att man inte är den man trodde att man var. När man plötsligt ser helheten istället för detaljer och slås till marken av sanninen. Men man kan inte förända det som varit bara det som kommer. & det ska jag göra. En del av det jag är vill jag inte vara längre.  

Åh ja! Just det , det viktigaste av allt! Mollymis blev mamma igår! 

6 små söta minimollysar, en i himlen, men 5 välskapta! (:


Cornelis : Om jag hade pengar - Till Stoffe & ElleSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se